donderdag 2 juni 2016

Mijn bedrijfspand of woning beveiligen tegen inbraak hoe werkt dat...

Bescherm uw bezit en bescherm de medewerkers en continuïteit van uw bedrijf !

Men doet er alles aan om een inbraak in woningen of bedrijfspanden tegen te gaan. Toch lukt het inbrekers jaarlijks nog enkele honderden keren, om waardevolle en dierbare spullen mee te nemen uit woningen. Daarbij is er een trend gaande, waarbij inbrekers steeds vaker en ook steeds meer geweld lijken te gebruiken tijdens hun inbraak. Dit komt doordat mensen vaker thuis zijn ten tijde van een inbraak en doordat woningen steeds vaker worden voorzien van modernere en betere sloten op deuren en ramen. Om dergelijke sloten open te breken, zal een inbreker veel geweld moeten gebruiken. Toch blijkt het in veel woningen nog mogelijk, om de veiligheid verder te verbeteren. We laten u de mogelijkheden zien in dit artikel.

Er zijn 3 soorten maatregelen die we kunnen nemen:
1. Organisatorische maatregelen
zijn preventieve maatregelen die u kunt nemen om de kans op inbraak, diefstal en overval te verkleinen. Veel maatregelen kunt u zelf nemen. De meest noodzakelijke en in uw situatie wenselijke maatregelen worden bepaald op basis van een risico-inventarisatie.
Voorbeelden van organisatorische maatregelen zijn:
organisatorische-maatregelen-inbraak-beveiliging
  • Duidelijke openings- en sluitingsprocedure
  • Toezicht tijdens openingstijden
  • Gebruik pinautomaat en grote bedragen afstorten in een afroomkluis
  • Toegangsdeuren en ramen op slot (nachtslot)
  • Hanteren van een strikt sleutel- en codebeheer inclusief registratie
  • Afspraken in de buurt en in het kantoor of complex over toezicht
  • Training personeel bij calamiteiten

2. Bouwkundige maatregelen

Met bouwkundige maatregelen tegen inbraak, geweld en overval kunt u het binnendringen van uw pand vertragen en de gevolgen beperken. Samen met een snelle signalering is dit de basis van ieder beveiligingsplan. Wij adviseren bouwkundige maatregelen die minimaal 3 minuten inbraakvertraging garanderen.

Bij bouwkundige maatregelen moet u denken aan:

3. Electronische maatregelen

Het treffen van de juiste organisatorische en bouwkundige maatregelen alleen, is niet altijd voldoende. Wanneer inbrekers uw pand toch binnendringen is snelle signalering (detectie) essentieel. Daarna is het belangrijk dat de inbreker of overvaller in het pand vertraging oploopt, zodat alarmopvolging kan plaatsvinden voordat de dader met de buit is vertrokken.

Bij elektronische maatregelen moet u denken aan: 



Naast de juiste sloten, kunt u kiezen voor optionele inbraakpreventiecomponenten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de conventionele componenten als elektronische camera’s en bewegingssensoren. Het is tegenwoordig mogelijk om met een zogenaamde IP-camera overal mee te kijken met de camera’s in en rondom uw woning. Of u nu op uw mobiele telefoon kijkt, op een tablet of gewoon op uw computer! De bewegingssensoren zullen een alarm in uw woning af laten gaan tijdens een inbraak, waardoor inbrekers uw woning snel weer zullen verlaten. Ze willen immer niet het risico lopen, dat ze betrapt worden door uw buren of andere mensen op straat.
Een slotenmaker kan u meer vertellen over de mogelijkheden om uw eigen woning nog beter te beveiligen.

Beter beschermd bel All Included !

Voorkom inbraak, diefstal en overval en beperk de gevolgschade. Kies dan voor een geïntegreerd alarmsysteem. Wij helpen u graag. Lees meer over of neem even contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en beveiligingsadvies.

Bel 085-8778550

Geen opmerkingen:

Een reactie posten